Moment Istoric pentru Romanii Ortodocsi din cele doua Americi

In 30 Aprilie 2017, la Catedrala ‘Sf. Imparati Constantin si Elena’ din Chicago, in prezenta a 9 arhierei si numerosi credinciosi ortodocsi a avut loc intronizarea Inalt Prea Sfintia Sale Nicolae, ca primul Mitropolit al noi infiintate Mitropolii Ortodoxe Romane a celor doua Americi.

Noua mitropolie este constituita din Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Statelor Unite ale Americii, succesoarea Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi, impreuna cu nou infiintata eparhie, Episcopia Ortodoxa Romana a Canadei.

Stiri Trinitas – Intronizarea Primului Mitropolit Ortodox Roman, IPS Nicolae

Biserica noastra, Sfintii Ioachim si Ana, membra a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din SUA a fost reprezentata la acest eveniment de catre o delegatie constituita din parintele Paul Octavian Porcescu impreuna cu 7 enoriasi: Catalin Dumitrescu, Dorin Ghimpu, Ileana Cotutiu, Anca Daian, Crina Ghimpu, Anthony Ghimpu si Stefan Dumitrescu.

Cu o zi inaintea intronizarii, in 29 Aprilie 2017, a avut loc si Congresul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Statelor Unite, al carui obiectiv principal a fost alegerea forurilor executive ale eparhiei.

Stiri Trinitas – Congresul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din SUA